onsdag den 23. januar 2013

Den første tid i Chicago

Her er lidt billeder fra den første tid i Chicago, IL.
Vores rummelige værelse


Frostklar dag, blændende sol. 
"Dancing in the streets"

Udsigt til skyline i Millenium park

Det tætteste vi kommer på at kramme en præsident

Man må bevæge sig for at holde varmen!

Det var hårrejsende koldt (Ha, ha.)

Chagall

Morgenmad på vores hostel. Holder blodsukkeret højt og sulten nede

I dag har vi erkendt, at vi ikke er stedkendte og har taget kortet med

I anledning af Martin Luther King Day (21/1) er hostelets vinduer blevet dekoreret

En tiltrængt te-pause

Det har voldt os mange problemer at krydse fodgængerfeltene, idet  de stort set er røde hele tiden, og efter at have undret os længe nok over, hvorfor lokale krydsede, når der tydeligvis var en rød hånd, gik det op for os, at den røde hånd og tallene er et tegn på, at der BLIVER rødt om x antal sekunder - vi trøster os selv med, at jetlaggen helt sikkert har svækket vores dømmekraft

Vi tilbragte eftermiddagen på den famøse Cheesecake Factory



En del af fællesarealet, som også er udsmykket i anledning af MLK-day. Hvis I kigger nærmere på ordene skrevet på 'bogreolen', vil de sikkert vække genklang

Velkommen!

Fjernsyn i fællesarealet - og ja, det er sandt, hvad de siger i nyhederne


- Ditte, Liv og Louise

tirsdag den 22. januar 2013

P.S. Send flere tæpper

Hej igen!

Så er vi fremme i Chicago efter mange, lange timers transport sammenklemt i diverse sardinekspresser. Vi har nu tilbragt næsten et helt døgn på amerikansk jord.
Vi må dog indrømme, at vi var en anelse nervøse for, hvorvidt vi ville nå frem, da flyafgangene fra London havde været aflyst hele weekenden grundet dårlig sigtbarhed og snestorm. Desuden var vi udsat for groft misbrug af ulykkestal fra flyselskabets side. Vores fly havde nummeret 815 (dem der har set Lost ved, hvad problemet er), og samtidig var vi blevet placeret på række 13. Vi slap dog med skrækken og ankom uden de store problemer til Chicago, selvom vi alle tre blev udsat for tredjegradsforhør i immigrationskontrollen. På vej fra metroen til vores hostel måtte vi dog trække på amerikanernes venlighed flere gange, da vi med vores røde øjne og tunge rygsække ikke kunne finde vej.

Vi venter ved gaten i CPH

Det kræver sin kvinde at være backpacker!

Selvom vi sagde godnat halv tolv lokal tid, efter at have været oppe i knap 24 timer, vågnede vi alligevel af forskellige årsager i løbet af natten - Ditte vågnede med klaprende tænder og rystende af kulde, idet værelsets varmeanlæg er i stykker og måtte derfor trække i sweateren. Liv og Louise vågnede til gengæld af larmen fra de forbipasserende tog, der kører igennem baggården takket være hostelets ellers dejlige, centrale placering.
Det kunne måske fremstå som om, at vi udelukkende er blevet mødt af dårligdom og uretfærdighed, men det er ganske usandt! Bortset fra de forbipasserende tog og det midlertidigt ødelagte varmeanlæg, har her været skønt. P.s. Send flere tæpper!

Vi var alle lysvågne klokken 6 (Tak skal du have, jetlag!), og efter et opfriskende bad gik vi til spisesalen, hvor vi blev mødt af enhver diætists værste mareridt: American breakfast! Toasts, muffins, bagels, vafler, sirup, juice, cereals og kaffe ad libitum (og slutteligt en enkel skål med blankpolerede æbler gemt væk i hjørnet).
Generelt er vores hostel en god oplevelse. Vores værelse er ti gange større, end hvad vi er vant til fra europæiske hostels - og vi har det endda helt for os selv, hvilket har resulteret i, at vi har kreeret en fin lille hule med dyner og hovedpuder fra de andre senge, hvorfra vi skriver dette indlæg.


Derudover er vi blevet mødt af et super sødt og hjælpsomt personale, som hjælper os, når vi er i nød og i desperation overvejer at ty til lightere og brødknive, når adaptoren ikke vil, hvad vi vil.
Efter at være ankommet til vores hostel, har vi trænet hårdt ved bordtennisbordet for at forbrænde morgenmaden. Træningen bestod mest af alt af at løbe efter boldene, hver gang vi skød dem væk (hvilket var ofte - vi er fans af selverkendelse).

Her ses vores hostel udefra. Ps. der er også pænt indvendigt.

Efter at have fyldt vores sukkerdepoter godt op, begav vi os ud i Chicagos isnende kulde (-17 C). Uden at have den store idé om, hvad vi ville, eller hvor ting lå i forhold til hinanden, gik vi på opdagelse i den store by med de mange glasfacader.

Foran Art Institute of Chicago 

Med næsen vendt mod Lake Michigan trodsede vi kulden og fandt Millenium Park, hvor The Bean ligger.
Dette var stedet, hvor størstedelen af dagens billeder blev taget, idet det skulle sikres, at billederne blev taget fra den helt rigtige vinkel!





Efter en kort og tiltrængt pause på den nærmeste Starbucks, ilede vi mod The Art Institute of Chicago, som huser noget af den mest kendte amerikanske (og udenlandske) kunst såsom Chagall, Dalí, Monet, Wood og Seurat.



I den moderne afdeling på museet stødte vi på mere af den famøse amerikanske venlighed i form af den søde kustode Peggy, som frivilligt fortalte os historien bag tre malerier; en historie om Jesus og Maria Magdalena. For at afrunde historien sang hun en af sine yndlingsgospelsange for os, som netop satte ord på det, maleriet viste.
Efter endt museumsbesøg for vi vild, fordi vi var overbeviste om, at vi efterhånden var stedkendte nok i Chicago til at færdes uden kort.
Som belønning for denne arrogance blev vi straffet med forfrysninger på kinder og lår, hvorfor vi også nu har placeret os under lag af varme tæpper og dyner i håb om at tø langsomt op.
Vi håber på at tø op i løbet af natten, så vi kan være klar til endnu en dag i Chicago - denne gang med kort under armen!

- Ditte, Liv og Louise




fredag den 18. januar 2013

So long and thanks for all the fish!


Hello there!
Efter et halvt års arbejde som toiletskrubbere og sandwich-smørere er det endelig tid til at rejse til Guds eget land: USA. Vorherre bevares.. Idéen til denne tur blev undfanget for godt og vel to år siden. En rejse, der gik fra at være en abstrakt tanke om noget langt ude i fremtiden, der involverede overnatninger i en brugt bil, redning af havskildpadder i Costa Rica og kun to mennesker - Liv og Louise - til pludselig at være en meget konkret og tidsnær idé om ét land, tre mennesker og en hulens masse busser.
Vores tanker om rejsen var ikke det eneste, der ændrede sig - også ruten har været udsat for massive forandringer og revisioner gennem de seneste to år fra en tour de force gennem samtlige nordstater og hele Route 66 til at fokusere mere på de noget varmere sydstater. Vi er dog blevet enige om, at dette - med forbehold for ændringer - er den endelige rute:
Den endelige rute - tror vi!
Da dette er en rejse på budget, var vi fra start klar over, at vi ikke skulle regne med at boltre os i store dobbeltsenge på dyre hoteller. Vores logi er derfor en blanding af hostels, air bnb og couchsurfing (Et koncept, hvor lokale låner de 'surfende' deres sofaer - gratis!) Dette er en ideel løsning for os, både fordi det er billigt, men også fordi det giver os muligheden for at møde amerikanerne på en lidt mere utraditionel og personlig måde.
Det har taget sin tid at planlægge rejsen og få det hele til at falde i hak, og vi har derfor spenderet en god del tid på planlægningen!

Her ses Liv og Louise til et af de utallige planlægningsmøder

Da vi skal gå op og ned af hinanden i tre måneder, blev vi hurtigt enige om, at der bliver behov for nogle retningslinjer for vores rejse, og herfra udsprang vores ti bud! Det niende bud blev også titlen på vores blog.


De 10 Vigtigste Bud:
1.  Tal om tingene, hvis folk opfører sig surt m.m.
2.     Respekter hinanden samt hinandens grænser
3.  Man må ikke låne penge uden regnskab
4.  Skift regelmæssigt plads i senge, bus, tog og fly
5.  Motioner
6.  Nyd det!
7.  Der skal altid være bolsjer i bussen (begrænset forbrug Liv(!))
8.  Tænk 'Yes Man'! (Why not?)
9.  Minimum 1 High-Five om dagen! 
10. Pas på hinanden


Vi glæder os enormt meget til at dele oplevelsen med jer, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor ofte bloggen vil blive opdateret, da vi mener, at det skal være sjovt at blogge og ikke en pligt :-)
Bloggen kommer derfor til at handle om vores 88 dages oplevelser i USA.
Vi håber, I vil følge med derhjemme og smide en kommentar i ny og næ, og så vil vi blot sige: So long and thanks for all the fish - vi ses den 18. april!



- Ditte, Liv og Louise